De beste vakantie aanbieders vind u hier!

EffeWeg

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Het hele gezin heeft invloed op keuze last minute vakantie

De tijd waarin de man bepaalde waar de reis of last minute vakantie naar toe zou gaan is voorbij. De taak is niet overgenomen door de vrouw, want het blijkt dat het hele gezin invloed heeft op de keuze van de bestemming. Kinderen hebben overigens wel een kleinere invloed op de keuze, maar hun stem telt wel degelijk mee. Dat is in elk geval bleken uit het onderzoek dat door NBTC-NIPO is uitgevoerd.

Als de vakantiebestemming eenmaal is gekozen, dan blijkt er wel een rollenpatroon tot stand te komen. Zo is het de vrouw die meestal de koffers van het gezin inpakt en is zij ook degene die over de bestemming informatie verzamelt. De man neemt de taak op zich om de route al vooraf te bepalen als er met de auto op vakantie wordt gegaan. Mochten er zich tijdens de reis of op de plaats van de vakantiebestemming problemen voordoen, dan is de man degene die over het algemeen het woord voert.

Het blijkt dat gezinnen met kinderen vaker lang van tevoren de vakantie al boeken en minder snel geneigd zijn om een last minute vakantie te kiezen. Overigens wacht twintig procent van de driehonderdduizend mensen die plannen hebben om vakantie in eigen land te vieren wel af of het zomerweer goed uitpakt. Ook wordt er afgewacht of er aanbiedingen komen voor vakanties naar het buitenland en speelt onzekerheid over de financiële situatie eveneens een rol om juist niet ver van tevoren te boeken. Mocht het zomerweer tegenvallen, dan zijn er nog altijd zeshonderdduizend Nederlanders geneigd om een last minute vakantie te boeken.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 26-06-2013