De beste vakantie aanbieders vind u hier!

EffeWeg

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Gedrag op vakantie

Uit onderzoek van de bekende reissite: Reisgraag, blijkt dat mannen erg chagrijnig zijn op vakantie en dat vrouwen lui zijn.  Het onderzoek werd gehouden onder 346 mensen die op vakantie gaan.

De groep mensen kreeg een enquête met tien verschillende stellingen. Deze gingen over het gedrag wat zij thuis vertonen en welk gedrag zij op vakantie hebben. De resultaten zijn verassend en er is een enorm verschil tussen vrouwen en mannen uitgekomen.

Een groot deel van de vrouwen, namelijk 32,5%, geeft aan dat zij luier is op een vakantie dan dat zij thuis is. Bij de mannen is dit maar 24,9%. Bovendien geven de mannen aan dat ze zich sneller en meer irriteren tijdens een vakantie dan dat zij thuis doen, namelijk 42,4% tegenover 24% van de vrouwen.
Maar liefst 36% van de vrouwen is thuis veel chagrijniger dan op vakantie. Van de mannen is van bijna 30%. Het blijkt ook dat de mannen aanzienlijk meer stress heeft op vakantie. 11% van de mannelijke deelnemers zegt meer stress te hebben als ze op reis zijn dan als ze thuis zijn.

Als het gaat over de behulpzaamheid dan is het opvallend dat de doelgroep tussen de 16 en 25 jaar veel behulpzamer is op vakantie dan thuis, namelijk 27,3%.
Van de groep tussen de 26 en 35 jaar zegt ruim 46% dat zij op vakantie meer tijd besteden aan cultuur dan thuis.

Het gedrag waar vakantiegangers zich het meeste aan ergeren zijn onbeschoft gedrag, dronkenschap in het openbaar en seksuele handelingen.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 07-06-2011