De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BelVilla

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Frankrijk populairste vakantieland voor Nederlanders

De zomer is voorbij en dan kan de balans qua populaire vakantielanden weer worden opgemaakt. Net als vele andere jaren is Frankrijk voor de Nederlandse toeristen de ultieme vakantiebestemming geweest. Het is niet voor niets het grootste kampeerland van Europa met een rijk en veelzijdig aanbod van campings.

Dit jaar staat Italië op de tweede plaats van populairste vakantielanden en de plaats op nummer drie wordt ingevuld door Spanje. Daarna volgen Kroatië en het eigen land. Deze informatie heeft overigens betrekking op het doorbrengen van de vakantie op een camping in bijvoorbeeld een tent of caravan. Kamperen in Spanje bleek de afgelopen zomer erg in trek te zijn, want dit land kan als de grootste stijger worden aangemerkt. Op de campings in Nederland is eveneens een stijging waargenomen van het aantal kampeerders dat de zomervakantie in eigen land heeft doorgebracht.

Ook na de zomer blijven de campings nog even in trek en boeken vooral jonge gezinnen die nog kleine kinderen hebben en geen schoolverplichting vaak een campingvakantie. Het zijn op dit moment vooral de campings die in de nabijheid van steden liggen die int trek zijn. Op die manier kan de camping als een uitvalsbasis worden gebruikt om de omgeving te verkennen.

Het is namelijk niet overal meer zo warm, dat er dagelijks aan het strand of aan de rand van het zwembad kan worden gelegen. Vrijheid op de camping wordt zo gecombineerd met het ontdekken van bezienswaardigheden en het maken van andere leuke uitstapjes. Zo wordt een stedentrip gecombineerd met een verblijf op de camping.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 23-09-2015