De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Breakloose

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Egypte trekt toeristen voor vakantie aan via webcam

Egypte heeft al tijden te maken met verminderde inkomsten uit de toeristische sector vanwege de onveiligheid in het land. Om aan toeristen te laten zien dat het in toeristische plaatsen, die aan de Rode Zee zijn gelegen veilig is, heeft Egypte nu webcams geïnstalleerd.

Door het installeren van webcams kunnen de toeristen vanuit hun eigen land zien dat vakantiegangers die wel naar Egypte zijn gekomen zich prima vermaken. De onrust in Egypte zou zich niet voordoen aan de goudgele stranden van de regio zuid-Sinai en het is de toeristische sector er aangelegen om potentiële vakantiegangers te overtuigen van een heerlijke vakantie te komen genieten.

De webcams zijn op initatief van het Egyptische toeristenbureau ingeschakeld om zo het toerisme weer een boost te geven. Nu kan iedereen met eigen ogen zien dat het mogelijk is om gewoon relaxt vakantie te vieren in populaire bestemmingen. De moderne technologie maakt het mogelijk om concreet inzicht te geven in de dagelijkse gebeurtenissen.

Het op vakantie gaan naar Egypte wordt overigens nog steeds afgeraden, maar er zijn natuurlijk altijd mensen die wel de stap nemen en een vakantie boeken naar Egypte. De toeristenaantallen aan de Rode Zee nemen weer langzaam toe, maar het oude niveau is wat dat betreft nog lang niet bereikt. Luxor en Aswan waren voorheen populaire bestemmingen, maar daar is nog geen sprake van een toenemend aantal toeristen.

Wie het zekere voor het onzekere wil nemen kan uiteraard beter afwachten tot het negatief reisadvies is opgeheven en tot die tijd op vakantie gaan naar andere bestemmingen.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 06-11-2013