De beste vakantie aanbieders vind u hier!

TravelBird

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Dure hotels

Ga je graag op vakantie? En vertoef je deze het liefst in een luxe hotel? LastMinuteVakantie.nl zet de landen met de duurste hotels voor je op een rij.

Hotels.com heeft een onderzoek gedaan naar de duurste hotels wereldwijd. Nergens op de wereld zijn de hotelkamers zo duur als in Brazilie. Een kamer kost er gemiddeld 145 euro per nacht en dat is meer dan in Zwitserland (140 euro), Israel (138 euro) of Singapore (129 euro). De prijzen in Rio de Janeiro en Sao Paulo stijgen enorm door de opkomende economie en de harde Braziliaanse munt. In de Verenigde Arabische Emiraten, het duurste land in 2009, zakten de kamerprijzen met 12%.

Als je graag in Europa in hotels vakantie wilt vieren, dan zit je het goedkoopst. Voor een kamer in Europa betaal je maar liefst 20% minder dan in het piekjaar 2007. In 2010 bleven de prijzen voor een kamer gelijk. In Nederland ging de kamerprijs van 100 naar 105 euro. Nederland is goedkoper dan Noorwegen (121 euro), Kroatie (116 euro) en Denemarken (113 euro). Over de hele wereld gezien stijgen de kamerprijzen met zo'n 2 procent.

In eigen land staat Amsterdam aan de top qua duurste hotelkamers. In Amsterdam kost een gemiddelde hotelkamer 115 euro. Den Haag staat op nummer 2 en Utrecht staat op 3. In Haarlem stegen de prijzen het afgelopen het hardst.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 21-03-2011