De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Breakloose

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Drie miljoen mensen in Nederland op reis tijdens meivakantie

Tijdens de meivakantie gaan er ongeveer drie miljoen mensen op reis en een deel daarvan gaat naar het buitenland en een ander deel blijft in Nederland. Daarnaast zijn er nog altijd mensen die van de gelegenheid gebruikmaken om op het laatste moment een last minute vakantie te boeken. De meivakantie gaat van start op 27 april en eindigt dit jaar pas weer op 5 mei. Dat betekent dat gezinnen met kinderen twee weken vakantie hebben en die periode wordt door velen gebruikt om van een vakantie te genieten.

De Nederlanders gaan veelal of de eerste week met vakantie of de tweede week op reis en in vergelijking met het vorige jaar gaan er nu meer mensen op reis. De vakantiereizen naar het buitenland zijn vooral in de eerste week van de meivakantie populair, want er vertrekken minimaal 250.000 Nederlanders met het vliegtuig naar een zonnig vakantieland. Turkije is wat betreft de voorkeur voor een vliegvakantie het meest populaire vakantieland en dat komt onder meer door de lage prijzen in combinatie met een verblijf in een all inclusive hotel, zodat de vakantiegangers ter plekke weinig extra geld aan de vakantie hoeven te besteden. Ook Spanje en Frankrijk doen het goed voor wat betreft de populariteit.

Opvallend is dat de twee week van de meivakantie het eigen land de voorkeur krijgt om de vakantie door te brengen, waarbij vooral een verblijf in een bungalow en in een caravan op de camping in trek zijn. Het blijkt wel dat het boekingsmoment steeds dichter bij het begin van de vakantie komt te liggen.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 24-04-2013