De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BeleefAfrika

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Cruisevakantie minder in trek bij Nederlanders

Er zijn in het afgelopen jaar minder Nederlanders geweest die een cruisevakantie hebben geboekte. Het aantal passagiers uit Nederland dat aan boord van een cruiseschip is gestapt, is gedaald tot een aantal van 110.000. Dat komt procentueel gezien neer op een daling van 4,3 procent. Deze cijfers zijn bekendgemaakt door Cruise Lines International Association Nederland.

De daling wordt onder meer veroorzaakt door de economische situatie, maar is tevens te wijten aan een afname van de vaarcapaciteit in de mediterrane regio. In de wateren van Europa zijn de cruisevakanties nog altijd het meest populair onder de Nederlanders, want maar liefst 64 procent van de cruisegangers boekt een cruise in Europa tegenover 14 procent die liever naar het Caribisch gebied gaat.

Ondanks dat er in het afgelopen jaar sprake is geweest van een daling van het aantal Nederlandse cruisevakantiegangers, is er over het algemeen wel een positief beeld te zien over de afgelopen jaren. Vanaf het begin van de crisis is er namelijk wel sprake geweest van een verdubbeling van het aantal Nederlandse vakantiegangers dat een cruisevakantie heeft geboekt. In 2009 boekten ruim 67.000 Nederlanders een cruise en in 2014 kwam dat aantal uit op bijna 110.000 reizigers.

Europees gezien is er in 2014 sprake geweest van een record aantal cruisevakanties, want ruim 6 miljoen vakantiegangers in Europa hebben een cruise gemaakt in het afgelopen jaar. Dat is een kleine toename van 0,5 procent in vergelijking met een jaar eerder. Naast de cruises in het mediterrane gebied, zijn ook de cruisevakanties in Noord-Europa populair.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 18-03-2015