De beste vakantie aanbieders vind u hier!

TravelBird

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Corendon en Sunweb gaan fusie tegemoet

Corendon en Sunweb gaan in de toekomst fuseren, zo heeft de Zweedse investeerder Triton laten weten. Triton is al met Sunweb Group actief in de reisbranche en heeft nu de Nederlandse reisorganisatie Corendon overgenomen. Niet alle onderdelen van Corendon worden overgenomen. Zo maken de Corendon Hotels & Resorts geen deel uit van de deal net als de luchtvaartmaatschappijen in Malta en Turkije.

Atilay Uslu heeft in 2000 het reisbureau Corendon opgericht samen met Yildiray Karaer. Het reisbureau is in de jaren erna uitgegroeid tot een grote touroperator met eigen hotels. Daar kwamen later ook nog eigen vliegtuigen bij. In Turkije is in 2005 Corendon Airlines International opgericht. In 2011 kwam daar een Nederlands luchtvaartbedrijf bij en in 2017 is daar Corendon Airlines Europa op Malta aan toegevoegd. De touroperator bezit verder hotels in onder meer Turkije, Ibiza, Curaçao en Nederland. Er zijn veel Nederlanders die al eens met Corendon op vakantie zijn geweest. Zo heeft de touroperator in het afgelopen jaar voor ruim 750.000 Nederlanders de vakantie verzorgd.

De toekomstige fusie met Sunweb maakt het mogelijk om de krachten te bundelen en de strijd aan te gaan tegen grote touroperators. Bijvoorbeeld tegen Thomas Cook en TUI die op dit moment nog de grootste markt in Spanje in handen hebben. Triton voert meerdere bekende reismerken. Naast Sunweb is er bijvoorbeeld ook sprake van reismerken als Jiba, Husk en GOGO die eigendom zijn van de investeerder. Nu kan Corendon aan het rijtje van de reismerken worden toegevoegd. Overigens is het wel de bedoeling dat beide bedrijven de eigen cultuur behouden.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 05-06-2019