De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Peter-Langhout

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Centrale controle voor reizigers vanaf Schiphol

Iedereen die een last minute vakantie boekt en vanuit buiten de Europese Unie weer vanaf Schiphol vertrekt, krijgt net als alle andere vakantiegangers met een andere controle op het vliegveld te maken. Een van de belangrijkste wijzigingen is dat er aan de gates geen controle meer plaatsvindt. Dat betekent dat iedereen op zijn gemak kan winkelen of ontspannen bij een horecagelegenheid kan gaan zitten, want de rij voor controle bij de gates zal er dan niet meer zijn.

De veranderde controle geldt voor alle vakantiegangers die van buiten de Europese Unie doorreizenen uiteraard niet alleen voor de personen die een last minute vakantie hebben geboekt. Naast de verandering aan de gate geldt dat er ook een verandering plaatsvindt ten aanzien van de hoofdcontrole. Voorheen waren er tientallen controlepunten op Schiphol, waar reizigers samenkwamen om gecontroleerd te worden. Deze controlepunten verdwijnen vanaf vandaag en maken plaats voor vijf grote centrale locaties. Alle passagiers gaan voortaan via deze vijf grote controlepunten.

De wijziging zorgt ervoor dat de controle van passagiers en bagage niet alleen veel prettiger, maar ook sneller verloopt. Er wordt rekenen gehouden met een gemiddelde controletijd per passagier van maximaal tien minuten. Passagiers die via business class reizen zijn maximaal vijf minuten tijd kwijt aan de controle. In de taxfree zone wordt vervolgens de gelegenheid geboden om volop te winkelen en wat te eten en te drinken alvorens aan boord van het vliegtuig te stappen.

Om de gewijzigde controle te volbrengen, is er een bedrag van 400 miljoen geïnvesteerd. Zo is er een nieuwe verdieping gebouwd in twee vertrekhallen op Schiphol.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 03-06-2015