De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Kras

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Contant geld mee voor last minute vakantie Griekenland

Reisbrancheorganisatie ANVR heeft deze week een advies doen uitgaan naar vakantiegangers die een vakantie hebben geboekt naar Griekenland. Wie een last minute vakantie in het verschiet heeft naar Griekenland wordt van hetzelfde advies voorzien dat luidt contant geld mee te nemen op vakantie,

De Griekse schuldenkwestie is nog altijd niet ten einde en dat kan verschillende gevolgen hebben voor de situatie in het land. Overigens wordt niet afgeraden om op vakantie te gaan naar Griekenland en stimuleert ANVR zelfs het op vakantie gaan naar Griekenland. Er wordt vanwege de onzekere situatie echter wel aangeraden om een deel contact geld mee te nemen en niet alleen op de pinpas te vertrouwen. Doordat er onzekerheid heerst, kan er in extreme situaties bijvoorbeeld opeens geen geld meer uit de geldautomaten in Griekenland komen. Het is dan in elk geval handig om wat extra contant geld op zak te hebben.

Daarnaast wordt aangeraden om een reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. Indien het zover komt dat er in Griekenland stakingen worden georganiseerd, dan kan via de verzekering schade worden geclaimd. Overigens is het Grieks Verkeersbureau niet blij met het advies van ANVR en vindt zelfs dat de reisbrancheorganisatie schromelijk overdrijft. Het verkeersbureau stelt dat het overbodig is om extra geld mee te nemen. Alle pinautomaten zijn gewoon in werking en de situatie in Griekenland is stabiel.

Als de situatie echter escaleert, dan kan het maar wel zo zijn dat er een bankrun ontstaat volgens prominente economen. Het kan dan ook geen kwaad om ook contact geld mee te nemen.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 17-06-2015