De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BelVilla

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Net terug en nu alweer toe aan vakantie

Voor de meeste mensen zit de vakantie er alweer op. Misschien zijn velen zelfs alweer hard aan het werk. Ben jij een van die mensen, en heb je na enkele dagen alweer het gevoel aan een lastminute naar de zon toe te zijn? Niet getreurd, dit is een wijd verspreid fenomeen. Volgens psycholoog Christian Jarrett is het zelfs volkomen logisch dat je uitgeput terugkomt van vakantie.

Ten eerste verandert tijdens een rustperiode het bioritme van de mens. Deze verandering hakt er het hardst in wanneer je weer terug naar je werk moet. Als je daar dan ook nog eens stuit op een grote hoeveelheid achterstallig werk, komt de klap des te harder aan.

Mensen die onder veel stress moeten presteren krijgen het meestal extra zwaar tijdens een periode van rust. Hun lichaam is gewend geraakt aan de aanwezigheid van adrenaline, wanneer dat wegvalt is hun lijf in onbalans en dus kwetsbaar. Niet zo verwonderlijk dus dat bijna de helft van de mensen ziek wordt tijdens de vakantie.

Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, komt er nu ook nog het nieuws dat je van ontspanning dommer wordt. Professor Siegfried Lehrl zegt dat hierdoor de voorste hersenen krimpen. Ook vermindert de toevoer van zuurstof, waardoor belangrijke hersencellen het zwaar te verduren krijgen. Na veertien dagen rust kun je tot wel twintig IQ-punten achteruit gegaan zijn.

Toch is vakantie goed voor je, heel goed zelfs. De boog kan niet altijd gespannen zijn, ook dat gaat een keer fout. Het belangrijkste is om voor een soepele overgang te zorgen tussen rust en werk en om vooral toch maar zoveel mogelijk van je rust te genieten!



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 19-08-2011