De beste vakantie aanbieders vind u hier!

GoMundo

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Afvallen tijdens een cruise

Een Italiaanse rederij is van start gegaan met een cruise waarbij je slanker terugkomt dan je vertrekt. Dat is althans de bedoeling van de speciale dieetvakantie aan boord van een luxe cruiseschip.

Vanaf januari kan de reis worden geboekt. De reizigers verblijven op een schip dat vertrekt vanuit Genua en van alle gemakken is voorzien. De reis voert over de Middellandse Zee en duurt in totaal twaalf dagen. Buiten de normale bemanning is er ook een groep voedingsexperts aan boord van het schip aanwezig die de reizigers elke dag begeleidt. De gedachte achter deze nieuwe manier van vakantie vieren is dat je in een ontspannen sfeer beter op jezelf en op je voeding let, iets wat de gezondheid aanzienlijk zou bevorderen.

Voor vertrek wordt elke reiziger gewogen en krijgt die een grondige analyse van de gezondheid. Vervolgens is het de bedoeling om te sporten, gezond te eten en daardoor gewicht kwijt te raken. De maaltijden die aan boord worden geserveerd zijn rijk aan proteïnen en arm aan koolhydraten. Ze worden bereid volgens de principes van Pierre Dukan. Dit alles betekent volgens MSC Cruises, die de reis organiseert, dat de passagiers een goede kans maken om lichter terug te komen van de cruise.

Volgens de organisators van de afvalvakantie is het de kunst om ook na de cruise jezelf aan het nieuwe dieet te houden. Daarom worden er aan boord ook speciale kookcursussen gegeven en leren mensen ook op andere manieren om gezond te leven.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 18-10-2011