De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BelVilla

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Actieve vakantie? Bezoek Servië!

Het zuidoosterse land Servië typeert zich steeds vaker als een leuke bestemming voor actieve- en natuurvakanties.

Servië is een land wat ligt in de Balkan. De mensen die op zoek zijn naar een actieve vakantie komen prima aan hun trekken hier. Je kunt er fietsen langs de rivier de Donau. Ook zijn er mogelijkheden om lekker de wandelen of zelfs berg te beklimmen in natuurreservaten of nationale parken. Echte waaghalzen kunnen raften en kanovaren in de bergrivieren die Servië te bieden heeft. Voor de mensen die het wat rustiger aan willen doen zijn er veel plattelandsdorpjes die veel cultuurhistorie bieden.

Een van de grootste redens waarom vakantiegangers naar Servië gaan is de Donau. Langs deze 2888km lange rivier kun je heerlijk fietsen. De fietsroute genaamd: Euro Velo Route 6, is één van de beroemdste routes. Deze loopt van de Atlantische Oceaan tot de Zwarte Zee. Het deel wat een stuk noordelijker ligt gaat door Oostenrijk, Duitsland en Hongarije. Deze route is al bekend door veel wielrenners.
De Servische route komt langs de prachtigste plekken die het land te bieden heeft, waaronder het nationale park Fruska Gora, en de grootste rivierkloof van de Donau. Ook de hoofdstad Belgrado ligt langs de route.

Wandelen is ook populair in Servië. Een wandeling door een van de vele natuurparken biedt veel mooie landschappen en uitzichten. Deze wandelingen verschillen van enkele tot tientallen kilometers. Mensen die op zoek zijn naar meer avontuur kunnen door de ongerepte, woeste natuur van Servië wandelen.

Echte durfals kunnen ook prima terecht in Servië. Het land biedt veel mogelijkheden voor watersporten doordat er veel meren te vinden zijn. Het meer Ada Ciganlija is het meest populaire. Ook zijn er veel ruige bergrivieren die zich uitstekend lenen voor wilde watersporten zoals raften.

Dus ben je op zoek naar een actieve natuurvakantie? Dan is Servië misschien wel wat voor jou!



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 30-05-2011