De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BeleefAfrika

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Vroegboekers profiteren van voordeel


De vakantiewereld heeft jaren geleden met de opkomst van de last minute vakanties een verandering ondergaan. Vakantiegangers wachten vanaf dat moment steeds langer met het vastleggen van een vakantie in de verre toekomst. De touroperators zien echter graag wel lange tijd voor de dag van vertrek veel boekingen. Om de strijd met het aanbod van last minute vakanties nu aan te gaan, bedenken de touroperators nu allerlei aantrekkelijke acties voor de vroegboekers.

De touroperators hebben in elk geval de vroegboekkorting in de strijd gegooid om vakantiegangers te verleiden de zomervakantie bijvoorbeeld al in de eerste maanden van het jaar te boeken. Dat de kortingen enorm kunnen oplopen voor vroegboekers blijkt onder meer uit de aanbieding van Arke, want de maximale vroegboekkorting bedraagt bij deze touroperator maar liefst 500 euro. Bij Sunweb kan er weer een keuze worden gemaakt uit een aanbod van 969 vakantiereizen waar een vroegboekkorting aan gekoppeld is.

Overigens leidt de onzekerheid in een aantal landen ook tot het wachten tot het laatste moment, zodat er alsnog een lastminute wordt geboekt. De onrust in een aantal landen, zoals in Egypte vorig jaar, laat mensen er toe neigen om de vakantie naar dergelijke landen zo laat mogelijk te boeken. Daar wordt nu door de touroperators op ingespeeld door flexpakketten en vakantie-omruil-garantie aan te bieden aan de reizigers. Dat biedt vakantiegangers de mogelijkheid om vroeg te boeken, maar desgewenst last minute de vakantie kort voor vertrek nog weer om te boeken naar een andere bestemming, ander land of andere accommodatie.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 18-01-2012