De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BeleefAfrika

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Spanje en Griekenland blijven aantrekkelijk als vakantiebestemming

Griekenland verkeert in een enorme crisis en dat geldt ook voor Spanje. Dat neemt echter niet weg dat zowel Griekenland als Spanje nog altijd zeer in trek zijn als vakantiebestemming. Ver van tevoren geboekte vakanties hebben gewoon doorgang gevonden en ook voor de last minute vakantie geldt dat deze landen niet gemeden worden.

Spanje en Griekenland staan voor wat betreft de geboekte vliegvakanties zelfs in de top 3 van Nederlanders, die binnen Europa op vakantie gaan. In Spanje heerst al een aantal jaren economische malaise, maar het land is dit jaar voor de zomervakantie de tweede favoriete vliegbestemming in Europa geweest. Dat zal zich in de nazomer ongetwijfeld doorzetten bij degenen die nog voor de keuze voor een bestemming van de last minute vakantie staan. Naar Griekenland zijn weliswaar wat minder boekingen geweest, maar dit land is op de derde plaats van populaire vliegvakanties binnen Europa terechtgekomen.

De gegevens van de top 3 vliegvakanties in Europa is gebaseerd op de al gedane zomerboekingen in de periode van april tot en met oktober. Binnen Europa staat Turkije in elk geval met stip op nummer één. Dit jaar zijn de boekingen voor het vakantieland Turkije namelijk gestegen met twee procent naar een totaal van 615.000 boekingen.

Tachtig procent van de vakanties met het vliegtuig zijn geboekt naar bestemmingen in Europa en dat is ten opzichte van 2011 toch anderhalf procent minder. Reizen naar verre oorden zijn ook weer in trek, want die zijn met zes procent gestegen. Dan gaat het vooral om de reizen naar landen in Noord-Afrika.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 29-08-2012