De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BeleefAfrika

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Niet meer naar de sauna op de Malediven

Wie een lastminute vakantie boekt naar de Malediven moet er rekening mee houden niet meer naar de sauna te kunnen. Bijna alle sauna’s op de verschillende eilanden van de Malediven zijn tot nader orde gesloten. Het verbod op het bezoeken van de sauna is ingesteld naar aanleiding van klachten van radicale moslims. Deze groep moslims stellen zich op het standpunt dat een sauna in een luxe hotel vaak dienst doet als locatie voor prostitutie.

Op de eilandengroep Malediven wonen meer dan driehonderdduizend inwoners. De wet schrijft voor dat alle inwoners moslim zijn. Het grootste deel van de bevolking is gematigd moslim, maar de radicale groeperingen hebben de laatste jaren een grote invloed gekregen op de paradijselijke eilanden. Zo heeft de conservatieve oppositiepartij Adhaalath geklaagd bij de regering over de sauna’s. Naar aanleiding van deze klacht heeft de regering dus besloten de sauna’s op de Malediven voorlopig te sluiten. Het ministerie van Toerisme heeft om de daad bij het woord te voegen een bericht verzonden naar alle hotels op de Malediven, waarin wordt opgedragen de sauna te sluiten.

Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten op de Malediven, want jaarlijks reizen honderdduizenden toeristen naar de eilanden, waar de luxe hotels aan hagelwitte stranden zijn gelegen. De toeristische sector is van mening dat het besluit overigens snel weer ongedaan gemaakt zal worden. Er zijn een aantal hotels, die zich van het verbod niets hebben aangetrokken en de sauna’s dus niet gesloten hebben, zoals het luxe resort Huvafen Fushi. Dit is dan ook een exclusief hotel, waar een overnachting meer dan 10.000 dollar kost, wat niet echt betaalbaar is voor de doorsnee vakantieganger, die een lastminute vakantie naar de Malediven wil boeken.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 02-01-2012