De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BelVilla

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Reizen naar Bangkok wordt tijdelijk ontraden

Het ministerie van Buitenlands Zaken heeft in verband met de vele overstromingen in Thailand het bestaande reisadvies verder aangescherpt. De Nederlanders wordt als gevolg van het natuurgeweld ontraden om, indien de reis niet essentieel is, niet naar Bangkok te gaan. De overstromingen vinden in heel Thailand plaats, maar vooral Bangkok en de omgeving daar omheen is in het bijzonder overspoeld door water. Er zijn tot op heden al meer dan vierhonderd overledenen te betreuren als gevolg van het natuurgeweld.

Indien er wel plannen bestaan om naar Thailand te reizen wordt meegedeeld dat het reizen in de door wateroverlast getroffen delen meer tijd in beslag zal nemen. Ook kan het onmogelijk zijn om bepaalde gebieden te betreden. Het is altijd aan te raden om voor het reizen door bepaalde delen van Thailand vooraf informatie in te winnen bij de verblijfaccommodatie, reisleider of bij de lokale autoriteiten. Deze zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de wateroverlast.

Er worden nu pogingen ondernomen om de watermassa vanuit het noorden langs Bangkok te doen gaan. Er wordt echter ook getracht om water af te voeren langs de binnenkanalen van de stad. Dat houdt in dat het centrum van de stad te kampen kan krijgen met overlast van water. Dit kan weer tot gevolg hebben dat er problemen ontstaan op het gebied van de stroomvoorziening en het drinkwater. De kwaliteit van het drinkwater is niet meer optimaal als gevolg van de vervuiling van het oppervlakte water. Reizigers, die in deze periode van het negatieve reisadvies toch naar Thailand afreizen, wordt aangeraden zich te registreren. Dat kan via de ambassadewebsite.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 02-11-2011