De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BeleefAfrika

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Nederlanders bezuinigen op vakantie

Uit een onderzoek van Fred Bronner en Robert de Hoog blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders bezuinigt op hun vakantie. Niet zozeer door minder vaak weg te gaan, maar wel door die vakanties goedkoper te maken.

Een veel gebruikte manier om te bezuinigen is door gewoon minder lang weg te gaan. Maar ook wordt er ter plaatse minder besteed aan bijvoorbeeld restaurantbezoek en souvenirs. Door minder ver op reis te gaan wordt bezuinigd op de reiskosten. Ook buiten het hoofdseizoen een vakantie boeken levert veel mensen een goedkopere vakantie op.

Maar geld besparen kan ook op een andere manier. bijvoorbeeld door precies op de hoogte te zijn van je internet- en belkosten in het buitenland. Deze week kwamen namelijk twee berichten in het nieuws van mensen die dat niet waren en daar een flinke rekening voor moeten betalen.

Ten eerste was daar de burgemeester van Mechelen. Deze beste man, genaamd Bart Soomers, verbleef deze zomer 18 dagen in Canada, alwaar hij via de elektronische krant en e-mail op de hoogte bleef van ontwikkelingen in het eigen land. Helaas kostte hem dit wel 6.000 euro, iets waar hij niet van op de hoogte was. Oorspronkelijk zouden de kosten voor de rekening van de stad Mechelen komen, Soomers besloot deze factuur echter toch maar zelf te voldoen.

Maar het kan nog veel erger. Een Amerikaanse vrouw ontving na een vakantie - opvallend genoeg wederom in Canada - een telefoonrekening van meer dan 200.000 dollar. De vrouw heeft twee dove broers en voor hen is SMS de makkelijkste manier van communiceren. Dat bleek in Canada echter iets duurder te zijn dan thuis. Gelukkig voor haar streek de maatschappij met de hand over het hart en hoefde ze slechts 1% van de factuur te betalen.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 28-10-2011