De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Kras

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Nederlands minder vaak op vakantie

Het Nibud heeft een onderzoek gepubliceerd op 28 april, waaruit blijkt dat Nederlanders massaal bezuinigen op de vakantie. Een vakantie wordt niet meer ver van tevoren geboekt. Ongeveer twintig procent van de Nederlanders blijft thuis. En als mensen besluiten weg te gaan, gaat de voorkeur uit naar een goedkope last minute vakantie.

Achttien procent van de thuisblijvers heeft geen geld voor de vakantie en blijft dus thuis. Ongeveer zeventig procent bepaalt vooraf al het budget voor de vakantie en dat was in 2010 nog maar zestig procent. Het Nibud denkt dat de crisis ervoor zorgt, dat de consumenten meer planmatig met het vakantiegeld omgaan. Dat geldt niet alleen voor de lagere inkomens, maar ook voor de huishoudens met een bovenmodaal inkomen.

Vijfentwintig procent van de mensen, die in 2012 één keer met vakantie gaat, ging in 2011 vaker op reis, variërend van een vooraf gepland weekendje weg tot het boeken van een last minute vakantie. Degene, die in dit jaar twee keer op reis gaat, zal in elk geval minder uitgeven. Ook dat is gebleken uit het onderzoek, dat door het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting is gepresenteerd.

Het vakantiegeld zal dit jaar niet door iedereen worden benut om een last minute vakantie te boeken. De gegevens uit het onderzoek wijzen uit, dat ongeveer vijftig procent het vakantiegeld ook echt aan vakantie besteed. Vierentwintig procent gebruikt het vakantiegeld als spaargeld en vijftien procent zal het vakantiegeld besteden aan de aflossing op leningen en schulden.

De gegevens uit het onderzoek van het Nibud zijn door Survey Sampling International verzameld, waaraan meer dan zeshonderd panelleden hebben meegedaan.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 01-05-2012