De beste vakantie aanbieders vind u hier!

EffeWeg

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Liever langer op vakantie dan korte tripjes maken

Er wordt steeds vaker de voorkeur gegeven aan het boeken van een lange vakantie dan het maken van korte tripjes, zoals weekendjes weg en stedentrips. Het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Nederlands Vakantie- en Vrijetijdsonderzoeken hebben dat uit de cijfers kunnen opmaken.

De gegevens zijn niet uitsluitend van toepassing op last minute vakanties, maar uiteraard ook op vakanties, die ruim van tevoren geboekt zijn. Uit de cijfers blijkt, dat de lange vakanties in aantal toenemen. In het jaar 2000 ging de Nederlander gemiddeld 1,7 keer op een lange vakantie en in 2011 was dat gemiddeld 2 keer. Voor de korte tripjes gold in 2000 een gemiddelde van 2,25 en in 2011 is dat aantal naar minder dan twee gedaald.

De trend van het boeken van lange vakanties is bij meerdere touroperators waargenomen. Tegenwoordig hebben veel mensen minder geld tot de beschikking en dan wordt eerder de voorkeur gegeven aan een vakantie voor een langere periode in het buitenland dan het maken van korte tripjes. De kosten spelen dus zeker een rol. Het loont meer om één keer een lange vakantie te boeken, dan meerdere keren een stedentrip te boeken. Door een last minute vakantie te boeken, kan er bovendien nog meer geld op de vakantie bespaard worden. Dat geldt zeker als er gekozen wordt voor het doorbrengen van de vakantie in het buitenland, waarbij er vaak voor een vliegvakantie wordt gekozen.

Uit de cijfers van het onderzoeksbureau GFK blijkt, dat het aantal geboekte vakanties met een vakantieperiode tot tien dagen in elk geval toeneemt en meer bedraagt dan het aantal boekingen voor vijf dagen vakantie.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 04-07-2012