De beste vakantie aanbieders vind u hier!

EffeWeg

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Half miljoen Nederlanders op korte herfstvakantie buitenland

De herfstvakantie is populair om in het eigen land door te brengen, maar er gaan toch ook nog altijd meer dan een half miljoen mensen op een korte vakantie naar het buitenland. De cijfers wijzen uit dat zevenhonderdduizend mensen de herfstvakantie in Nederland doorbrengen en dat zeshonderdduizend mensen de voorkeur hebben gegeven aan een korte herfstvakantie in het buitenland. Tot de conclusie is het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen in elk geval gekomen op basis van de cijfers.

Het is al het vierde jaar achtereen dat om en nabij 1,3 miljoen mensen in Nederland er tijdens de herfstvakantie op uit gaan. Het blijkt dus dat meer dan de helft van de vakantiegangers er de voorkeur aangeeft om de vakantie in het eigen land door te brengen. De keuze voor het verblijf valt daarbij vaak op een luxe bungalow en er worden activiteiten ondernomen, zoals fietsen, wandelen in het bos en uitwaaien op het strand. Ook worden er tijdens de herfstvakantie andere activiteiten ondernomen, zoals het bezoeken van een museum of een dagje doorbrengen in een pretpark.

De vakantiegangers die naar het buitenland op vakantie gaan, kiezen er vaak voor om geen verre reizen te maken. De vakantie wordt vooral doorgebracht in nabijgelegen landen, zoals Duitsland, Frankrijk en België. Met betrekking tot de last minute vakanties zijn vooral bestemmingen als Spanje en Turkije erg populair. De herfstvakantie vindt overigens niet overal gelijk plaats in Nederland, want het noorden van Nederland moet nog aan de beurt komen. De scholen daar hebben pas vakantie op 20 oktober.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 10-10-2012