De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Kras

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Last minute vakantie voor herfstvakantie populair

Met het einde van de zomervakantie dient de volgende schoolvakantie zich al bijna weer aan. De herfstvakantie blijkt enorm populair te zijn om een last minute vakantie te boeken. Het aantal Nederlanders dat in de maand oktober op vakantie naar het buitenland zal gaan is ongeveer gelijk aan de herfstvakantie van afgelopen jaar.

Op dit moment is er slechts sprake van een minimale daling van 0,5 procent van vakantiegangers en dat verschil is ten opzichte van vorig jaar bijna te verwaarlozen. Bovendien is het aantal van last minute vakanties voor de herfstvakantie daar uiteraard nog niet in meegerekend, zodat het aantal reizigers zelfs nog hoger kan uitkomen. Net als in de zomer en zoals altijd het geval is bij het boeken van een last minute vakantie zijn er een aantal populaire vakantielanden om de herfstvakantie door te brengen. Dat zijn onder meer Turkije, Spanje en Frankrijk. Turkije mag zelfs meer reizigers tegemoet zien, want het aantal gedane boekingen is al met elf procent toegenomen ten opzichte van het vorige jaar. De geboekte vakanties naar Spanje zijn wel gedaald met drie procent en in de vakanties naar Frankrijk is geen opvallend verschil op te merken.

Bovenstaande gegevens komen voort uit de ANVR Gfk travelscan, waarbij er overigens geen verklaring voor de cijfers is gekomen. Daar wordt in de travelscan namelijk geen aandacht aan besteed. Een verklaring van de populariteit van vakanties en last minute vakanties tijdens de herfstvakantie kan de tegenvallende zomer zijn. Er is veel regen gevallen en mensen verlangen toch naar de zon en het daarmee gepaard gaande vakantiegevoel.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 12-09-2012