De beste vakantie aanbieders vind u hier!

EffeWeg

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Favoriete vakantielanden last minute vakantie voor de zomer 2012

De zomer staat voor de deur en dat betekent, dat de Nederlanders er binnenkort weer massaal op uit gaan. Er gaan dit jaar ondanks de crisis nog altijd elf miljoen Nederlanders op vakantie in de zomer. Van dat aantal heeft een groot deel de vakantie al ruim van tevoren geboekt, maar er zijn altijd nog mensen, die de voorkeur geven aan een last minute vakantie. Er is weer een lijst met favoriete vakantielanden voor de zomer van 2012 bekend geworden, waarbij ook de last minute vakanties uiteraard niet ontbreken.

Drie miljoen vakantiegangers blijven in Nederland om daar de vakantie door te brengen en acht miljoen Nederlanders zoeken een bestemming in het buitenland. Frankrijk staat voor wat betreft de keuze voor een vakantieland op nummer één. Naast kamperen op de camping, zijn er ook veel toeristen, die in hotels, gîtes of in een privé vakantiewoning verblijven. Frankrijk is favoriet bij vele gezinnen en senioren als vakantiebestemming, maar de zonzekere bestemmingen doen het ook bij iedereen goed. Turkije en Spanje zijn vakantielanden, waar de zon gegarandeerd aanwezig is. Deze landen zijn bovendien betaalbaar om een reis of een last minute vakantie naar toe te boeken en mogen zich dus eveneens in een grote belangstelling verheugen.

Spanje staat dan ook op een tweede plaats in de ranglijst van favoriete vakantielanden en wordt gevolgd door Duitsland en Italië. Turkije staat op de vijfde plaats en is dit jaar samen met Spanje de grootste stijger in de top 5 van favoriete vakantielanden. Naar Griekenland gaan dit jaar minder mensen op vakantie in vergelijking met voorgaande jaren.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 06-06-2012