De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Breakloose

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Dood spoor voor duurzame vakanties


Het klinkt hard om te zeggen, maar het milieu is in de toeristische sector op een dood spoor terecht gekomen. Met andere woorden, er wordt geen extra aandacht en geld meer besteed aan duurzame vakanties. Dit is het gevolg van het schrappen van duurzaam uitgaand toerisme op de agenda van de belangenorganisaties in de reiswereld. Het schrappen van dit thema is weer het gevolg van de noodzakelijke bezuinigingen in verband met de aanhoudende economische crisis.

De reisorganisaties spannen zich wel in voor duurzame en milieuvriendelijke vakanties, maar dat levert geen zichtbare resultaten op. De directeur van de ANVR, Frank Oostdam, vreest dat als het draagvlak van Nederlandse reisorganisaties minder wordt het project Initiatief voor duurzame handel, het kind van de rekening zal worden.

De toeristische sector moet wat betreft het aanbieden van duurzame vakanties zeker wakker geschud en wakker gehouden worden. De heer Oostdam verwacht anders zeker problemen indien de groei van de toeristische sector niet in goede banen geleid wordt. Ook vindt Oostdam het wenselijk dat de overheid een bijdrage levert aan milieuvriendelijke reizen. In dat opzicht wordt voorgesteld dat indien consumenten een vakantie boeken, deze zich daarmee automatisch verplichten om een bijdrage te leveren aan maatregelen op klimaatneutraal gebied.

Reisaanbieders van de ANVR zouden online de compensatie voor de uitstoot van CO2 al kunnen stimuleren bij het kopen van een vliegticket. Dat zou automatisch moeten gebeuren, waarbij de consument ervan af kan zien door dat specifiek kenbaar te maken tijdens het boekingsproces. Er zou dan ook een uitzondering moeten komen op de regels, die het verbieden om vooraf aangevinkte opties te tonen op een website.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 01-12-2011