De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Sunweb

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Boedapest meest voordelig voor stedentrip

Het aantal bestemmingen voor een stedentrip in Europa is bijzonder groot en divers. De meeste steden zijn binnen een paar uur met het vliegtuig te bereiken en de populariteit van stedentrips neemt nog altijd toe. Zelfs last minute worden er nog veel korte trips naar Europese steden geboekt en vooral naar goedkope bestemmingen. Boedapest is op dit moment één van de meest voordelige bestemmingen voor een korte stedentrip.

Dat Boedapest een voordelige bestemming voor een stedentrip is, komt onder meer doordat de hotelovernachtingen bijzonder goedkoop zijn. Overigens zijn de prijzen van hotelovernachtingen ook in andere Oost-Europese steden laag. In Boedapest zijn er vele hotels met een beperkt aantal sterren met een laag tarief en dat maakt het natuurlijk aantrekkelijk om een korte stedentrip te boeken. Vooral tijdens een korte trip wordt het hotel met name benut om te overnachten en wordt er minder waarde gehecht aan luxe.

Wie wel waarde hecht aan luxe kan overwegen om een stedentrip naar Warschau te boeken, want daar werd er in 2011 gemiddeld genomen een prijs betaald van 90 euro voor een overnachting in een vijfsterren hotel. Ook Boedapest is voor reizigers, die waarde hechten aan luxe nog altijd goedkoop, want voor een verblijf in een vijfsterren hotel werd er gemiddeld 111 euro per nacht voor een hotelkamer betaald.

Een overnachting in een hotel met twee sterren kost in Boedapest gemiddeld 31 euro en daarmee is deze bestemming veruit het goedkoopste. Ook hotels met meer sterren zijn in Boedapest voordelig te noemen, want voor een hotel met drie sterren werd gemiddeld 51 euro per hotelovernachting betaald.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 14-12-2011