De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Sunweb

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Argentinie wil populaire vakantiebestemming worden voor Nederlanders

Last minute vakanties worden door de Nederlandse toeristen nog weinig geboekt naar Argentinië. Dat komt onder meer doordat het land op dit moment nog niet als een topbestemming wordt gezien. Maar daar komt binnen kort wellicht verandering in, want Argentinië heeft zich inmiddels op de Nederlandse markt gepresenteerd, Het toeristenbureau van Argentinië heeft deze week een bijeenkomst georganiseerd om de Nederlandse reisbranche kennis te laten maken met de toeristische opties van het land.

Nederland is voor wat betreft de komst van toeristen naar Argentinië het zesde land van Europa. In 2011 hebben vijfentwintigduizend vakantiegangers uit Nederland het land bezocht en de eerste zes maanden van dit jaar hebben een groei laten zien van vijf procent. De groei in 2012 is wellicht te danken aan de rechtstreekse vluchten van de KLM, die sinds oktober vorig jaar drie keer per week vanuit Amsterdam naar Buenos Aires vliegt. Met ingang van oktober 2012 zal dat aantal naar vier vluchten per week worden uitgebreid.

Argentinië is bij meerdere reisorganisaties in het aanbod opgenomen, maar er zijn maar weinig Nederlanders die het land als een echte vakantiebestemming zien. Dat komt deels door onwetendheid over de mogelijkheden die het land te bieden heeft, maar ook door het prijskaartje van een vakantie naar Argentinië. Bovendien is het land gigantisch groot met een lengte van vierduizend kilometer. Het is wel een echte vakantiebestemming met een gevarieerde natuur, zoals de gletsjers in het zuiden en de watervallen in het tropisch regenwoud. De meeste toeristen beginnen de vakantie in de bruisende hoofdstad Buenos Aires, waar iedereen zich thuis kan voelen.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 26-09-2012