De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Kras

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Last minute vakantie principe

Een lastminute vakantie is bij iedereen, die op zoek gaat naar een leuke reis wel bekend en dan kan het gaan om complete verzorgde last minute vakantie of om lastminute vliegtickets, die voor een lage prijs worden aangeboden. Hier zal er uitgebreid worden ingegaan op het fenomeen lastminute vakanties en vliegtickets en zal duidelijk worden waarom de prijs van dit type vakanties veel lager kan liggen als de reguliere prijs. Ook zal er in het kort aandacht besteed worden aan het zoeken en boeken van een lastminute vakantiereis via internet en hoe u het meeste voordeel met een lastminute boeking kunt behalen.

Lastminute vakantie

Een lastminute vakantie boeken kan vrij vertaald worden gezien als een vakantie die op het allerlaatste moment nog geboekt wordt. Dit betekent dat degene die op vakantie wil zo lang mogelijk wacht met boeken tot een gunstige lastminute vakantie is gevonden, maar kan ook betekenen dat mensen pas op het allerlaatste moment besluiten om op vakantie te gaan. Een van de grootste voordelen van het boeken van een lastminute reis, is dat het goedkoper is dan de tarieven die normaal in rekening worden gebracht als er lang van tevoren wordt geboekt. Een nadeel kan zijn, dat het aanbod van lastminute reizen beperkter is.

Lagere prijs voor lastminute

Er ligt een logische verklaring ten grondslag aan het gegeven dat lastminute vakanties goedkoper zijn. De touroperators kopen namelijk van te voren reizen in met vliegtickets en accommodaties. Als het niet lukt om deze ingekochte reizen en plaatsen allemaal bezet te krijgen voor vertrek, wordt er kort van te voren een aanbieding gedaan in de vorm van een lastminute. Op die manier proberen de bedrijven de lege plaatsen tegen een lager tarief alsnog bezet te krijgen.

Periode aanbod van lastminutes

In de reiswereld wordt er gesproken over een lastminute als een van de reizen of vliegtickets korter als zes weken voor de vertrekperiode zijn gelegen en in die periode worden geboekt. De periode van 6 weken voor vertrek is overigens geen absoluut gegeven, want er zijn ook touroperators die een andere periode hanteren voor het aanbieden van een lastminute vakantie. Het is dan ook zaak er op te letten of het echt een lastminute betreft met een aantrekkelijke korting of dat de aanbieding alleen de naam van lastminute heeft meegekregen, zonder financiele voordelen.

Populaire last minute bestemming

Elk seizoen zijn er verschillen te ontdekken in de populaire lastminute vakantiebestemmingen in het aanbod, dat de touroperators hanteren. In het zomerseizoen zijn er echter wel een aantal landen, die al een aantal jaren onverminderd populair zijn als vakantiebestemming. Dit zijn landen zoals Turkije, Spanje en Griekenland. Stedentrips, die lastminute geboekt kunnen zijn gedurende het hele jaar populair en dan springen vooral de steden als Barcelona, Londen, Berlijn, Rome en Parijs er boven uit.

Zoeken en boeken via internet

Het zoeken van lastminute vakanties, vliegtickets of stedentrips is heel eenvoudig. Op meerdere websites wordt een aanbod getoond van de beschikbare lastminute mogelijkheden. Elke touroperator heeft een website waar de eigen lastminute aanbiedingen op vermeld staan, maar er zijn ook websites die een compleet overzicht bieden van lastminute vakanties. Het zoeken en boeken via deze website is zeer eenvoudig en bovendien wordt er een groot aanbod van beschikbare lastminutes getoond.