De beste vakantie aanbieders vind u hier!

GoMundo

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Zwitserland

Zwitserland vakantie In Zwitserland zijn de ruige Alpen zo uitgestrekt, dat de bergen ongeveer zestig procent van het totale grondgebied beslaan. Het land wordt dan ook gekenmerkt door een bergachtig landschap. Ongeveer twintig procent van de totale oppervlakte van Zwitserland is bewoond.

Het heuvellandschap van de Jura strekt zich uit van het zuidwesten tot het noordwesten, waarna de heuvels overgaan in de Alpenketen. De Alpen strekken zich uit van oost naar west in het zuiden van Zwitserland. Het centrale hoogplateau is tussen de Alpen en de Jura gelegen en heet het Mittelland. Hier bevinden zich vele grote meren, waar talloze mogelijkheden voor recreatie op en rond het water worden geboden.

Het meer van Geneve is een toeristische trekpleister en dat geldt ook voor het meer van Neuchatel, de Zurichersee, de Thuner- en Brienzersee en het Vierwoudstedenmeer. Verder zijn er in Zwitserland twee belangrijke rivieren, die in het land ontspringen, namelijk de Rhone en de Rijn.

In het zuiden van Zwitserland zijn de wijngaarden te vinden van het Rhonedal, waar heerlijke rode en witte wijnen uit voortkomen. Door de afwisseling in het landschap met vele bergen en meren, biedt Zwitserland een grote verscheidenheid aan recreatie mogelijkheden tijdens de vakantie en dat het hele jaar door. Wandelen en moutainbiken zijn belangrijke bezigheden, maar ook watersporten, zoals zeilen en surfen worden veel beoefend. Ook zijn er perfecte mogelijkheden voor de golfsport.

In Zwitserland rijden er veel treinen, waarbij de zogenaamde smalspoortreinen dwars door ogenschijnlijk onherbergzaam gebied het spoor volgen. Een geweldige ervaring is de treinreis over en langs de indrukwekkende bergen de Eiger en de Junfrau, waarbij de Jungfraujoch op een hoogte van 3200 meter is gelegen. Ook interessant is de treinreis met de Glacier Express van Zermatt naar St. Moritz, die zeven uur in beslag neemt.

Actieve vakantiegangers zullen het in Zwitserland uitstekend naar hun zin hebben. Er wordt in de bergen, langs meren en in de bossen een verscheidenheid aan overnachtingsmogelijkheden geboden, varierend van kleinschalige familiepensions tot familiecampings en van hotels tot appartementen. Betalen kan in Zwitserland met de Zwitserse Frank, zodat er wel aan gedacht moet worden om de euro's in te wisselen.

Aanmelden