De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Corendon

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Tunesie

Tunesie vakantieBij Tunesië denken velen dat het land vooral uit veel zand bestaat met her en der kamelen, die als pakdieren worden ingezet. Dat is op zich niet zo heel vreemd, want een deel van Tunesië bestaat uit woestijn zoals de Sahara. Tunesië heeft echter veel meer te bieden dan alleen maar zand en delen woestijn. De schitterende natuur bestaat ook uit ravijnen en in Tunesië zijn nog authentieke holwoningen onder de grond te vinden net als typische Berberdorpen hoog in de bergen.

Dit zijn gebieden buiten de toeristische plaatsen in Tunesië, waarvan het landschap veel weg heeft van een met kraters voorzien maandlandschap. Het is dan ook daarom dat Steven Spielberg een prachtig gebied in Tunesië heeft gekozen als filmset voor onder meer Raiders of the lost arc en Star Wars.

Zand en droogte in de woestijn worden afgewisseld met strand en zee aan de kust van Tunesië. Het oostelijke deel grenst net als het noordelijke deel aan de Middellandse zee en beschikken over prachtige zandstranden. De uitlopers van het Atlasgebergte zijn te vinden in het westen en in het noordwesten van Tunesië. Het land zelf beschikt over een rijke cultuur en er zijn dan ook tal van bezienswaardigheden te bezichtigen uit onder meer de Romaanse en Franse tijd. Tunesië maakt deel uit va Noord-Afrika en is de kleinste daartoe behorende staat met een oppervlakte die vijf keer zo groot is als Nederland.

Tunesie vakantie Toerisme is tegenwoordig de bron van inkomsten in Tunesië, waar vroeger aardolie en fosfaten de belangrijkste inkomstenbronnen waren. De helft van de bevolking heeft werk in de landbouw zoals veeteelt of in de visserij.

Het toenemende toerisme heeft wel voor meer werkgelegenheid gezorgd, zowel direct in de sector zelf als indirect bijvoorbeeld voor leveranciers van bouwmaterialen, meubels en sanitair. De prijzen van lokale producten zijn alleszins betaalbaar, maar voor importproducten moet nog altijd een hoge prijs worden betaald.

Aanmelden