De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Breakloose

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Spanje

Spanje vakantieNa Frankrijk is Spanje een van de meest populaire vakantiebestemmingen in de wereld van het toerisme. De World Tourism Organisation heeft vermeld dat Spanje jaarlijks 60 miljoen mensen welkom heet. De overheid in Spanje geeft jaarlijks dan ook miljoenen uit voor het in stand houden en verbeteren van de infrastructuur. Ondanks de euro, die wel voor prijsstijgingen heeft gezorgd, is Spanje nog altijd een van de goedkopere vakantiebestemming in Europa. Het aanbod van goedkope vluchten naar grote steden in Spanje draagt natuurlijk bij aan de populariteit van het vakantieland.

De uitgestrekte stranden en het altijd doorgaande nachtleven in combinatie met historische en culturele steden maken dat Spanje alle ingrediƫnten heeft voor verschillende vormen van vakanties. Het land is zeer groot en kent daarom ook een variatie in natuur, landschap en cultuur. Spanje kan dan ook verrassend zijn voor een grote groep mensen, die bij Spanje vooral denken aan een strandvakantie. Het land biedt hoge met sneeuw bedekte bergen in het noorden, maar ook grote vlakten en velden in het midden van Spanje. Per jaar is er in Spanje gemiddeld op 315 dagen sprake van dagen waarop de zon volop schijnt.

Spanje vakantie Madrid en Barcelona zijn echte toeristische trekpleisters, maar ook andere grote steden zoals Sevilla, Cordoba, Malaga, Huelva en Granada zijn interessante plaatsen. Net als dat geldt voor onder meer Santiago de Compostela, Toledo, Salamanca en Segovia. Vooral langs de kust zijn er een aantal toeristische badplaatsen te vinden zoals Salou, Valencia, Benidorm en Torremolinos.

De Spaanse eilanden zoals de Balearen waar Mallorca en Ibiza deel van uit maken, zijn populair als vakantiebestemming net als Gran Canaria en Tenerife, die tot de Canarische eilanden behoren. De snelwegen in Spanje leiden door het hele land, maar er zijn ook uitstekende treinverbindingen.

Spanje is bij uitstek het vakantieland om niet alleen van de zon en het strand te genieten, maar ook van de schitterende natuur en indrukwekkende steden.

Aanmelden