De beste vakantie aanbieders vind u hier!

EffeWeg

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Italie

Italie vakantieItalië of beter gezegd la bella Italia is een geweldige vakantiebestemming. Het land heeft een culturele geschiedenis, een overweldigende natuur en een fantastische keuken. Deze combinatie heeft tot gevolg dat liefhebbers van Italië hier elk jaar weer komen om hun vakantie door te brengen. Het als laars gevormde land in Zuid-Europa vindt in het noordelijke deel bescherming van de Alpen en het zuiden van Italië is net als het midden omringd door de Middellandse zee en Adriatische zee. Deze ligging heeft zeker bijgedragen aan de historische rijkdom, die het land kent.

Na afloop van de Romeinse periode is de tijd tussen de 13de eeuw en de 15de eeuw van groot belang geweest op het gebied van de kunst. Michelango en Leonardo da Vinci zijn beroemde personen uit deze periode. Bezoekers aan Italië kunnen hun ogen uitkijken en prachtige beelden bewonderen net als kunstwerken in de vorm van schilderijen. Daarnaast zijn de bouwwerken in grote steden als Rome, Florence en Pisa even indrukwekkend.

Italie vakantie Naast een zonbestemming biedt Italië haar bezoekers veel meer dan alleen maar strand en zee, het land is de laatste jaren een steeds bekender wordende wintersport lokatie en daarnaast is de culturele rijkdom een enorme trekpleister.

Ook een bezoek aan Vaticaanstad mag zeker niet ontbreken als men daar in de omgeving verblijft. Verder zijn stedentrips naar Milaan en Rome enorm populair en wat te denken van Venetië, waar de romantiek in een gondel weer nieuwe vormen aanneemt.

Aanmelden