De beste vakantie aanbieders vind u hier!

TravelBird

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Hongarije

Hongarije vakantieHongarije grenst aan maar liefst zeven landen te weten, Roemenië, Oekraïne, Slowakije, Kroatië, Joegoslavië en Slovenië. Hongarije bestaat als land voornamelijk uit laagvlakte, dat ook wel bekend staat als Pannonische Bekken. Hongarije kent tradities in de vorm van klederdrachten en wijnoogstfeesten en typerend voor het land zijn de boerenhofsteden en volksdansfestivals. In dit oost Europees land is gastvrijheid belangrijk en dat zullen bezoekers merken ook.

Om het land binnen te komen dient men te beschikken over een geldig paspoort of Europese identiteitskaart en nog een termijn van drie maanden geldigheid moet kennen. De nationale munteenheid is de Forint en daar zijn grote biljetten van in omloop met een waarde tot 10.000 Forint. Muntstukken lopen uiteen van 1 tot 100 Forint.

Hongarije vakantie Valuta uit een ander land kan zonder problemen worden ingevoerd, maar als er sprake is van een invoering van meer dan een miljoen Forint, dan zal dit wel gemeld moeten worden bij binnenkomst. Pinautomaten zijn er voldoende, vooral in grote steden zoals Boedapest.

Ook creditcards kunnen uitkomst bieden, maar let dan wel eerst op of creditcards geaccepteerd worden.

Aanmelden