De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Sunweb

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Duitsland

Duitsland vakantieDuitsland is als land niet alleen belangrijk voor de Nederlandse economie, maar ook op het gebied van toerisme is een belangrijke rol weggelegd. Nederlanders gaan namelijk graag op vakantie naar Duitsland en het land staat dan ook in de top 5 van landen, waar Nederlanders hun vakantie doorbrengen. Vanuit Duitsland komen er echter ook veel toeristen naar Nederland en dan voornamelijk langs de kust. In dat opzicht kan gesteld worden dat Nederland en Duitsland voor elkaar belangrijk zijn.

Niet in alle Duitse deelstaten is het toerisme een belangrijke bron van inkomsten. Het is namelijk opvallen dat de deelstaten, waar veel toeristen naar toe gaan, zoals Baden-Wurttemberg en Beieren, het toerisme slechts een beperkte bijdrage levert aan het BRP, het Bruto Regionaal Product. Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, waar minder toeristen naar toe gaan op vakantie. Hier kan als verklaring voor worden gegeven dat deze deelstaat minder sterke economische sectoren heeft in vergelijking met Beieren en Baden-Wurttemberg, waar de economie en industrie sterk vertegenwoordigd is. In deze deelstaten is de afhankelijk van toerisme dan ook aanzienlijk minder.

Van het aantal hotelovernachting in Duitsland komt slechts 11,7 procent voor rekening van gasten uit het buitenland. In vergelijking met andere landen in West-Europa is dat weinig, want in Nederland is er bijvoorbeeld sprake van een percentage van 32,9 procent van het aantal buitenlandse gasten die een hotelovernachting boeken. In Duitsland was er in 1993 een afname waar te nemen op het gebied van hotelovernachtingen, maar na die tijd is het aantal hotelovernachtingen weer langzamerhand toegenomen. Nederlandse gasten hebben in 1999 gezamenlijk 5,2 miljoen hotelovernachtingen in Duitsland geboekt en daarmee kan Nederland als een van de belangrijkste landen beschouwd worden. Het grootste deel van de buitenlandse gasten komt naar Duitsland om daar van een vakantie te genieten en andere redenen om Duitsland te bezoeken zijn of zakelijk of om familie te bezoeken. Overigens geldt dat de hotelovernachtingen niet evenredig verdeeld zijn over Duitsland, want het voormalige Oost-Duitsland is minder in trek bij toeristen.

Aanmelden