De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Breakloose

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Cyprus

Cyprus vakantieDe ontmoetingsplaats tussen west en oost, zo wordt Cyprus nog altijd omschreven. Dit komt natuurlijk door de ligging in de Middellandse zee met een strategisch karakter. Bovendien was de rijkdom aan grondstoffenoorzaak van machtshebbers en veroveraars, die elkaar steeds afwisselden. Ondanks dit verleden maakt de Griekse taal nog altijd deel uit van de eigen cultuur.

Bezienswaardigheden liggen verspreid over het eiland zoals verschillende forten en kerken uit de Byzantijnse periode. Cyprus is echter ook modern en ontvangt jaarlijks dan ook veel toeristen. In de laatste decennia is het aanbod van accommodaties van toeristen dan ook sterk gegroeid van eenvoudig tot zeer luxe. Het toerisme richt zich vooral op het aanbieden van strandvakanties, maar afwisseling is er zeker te vinden. De steden hebben hun eigen verleden en de natuur is gevarieerd.

Cyprus vakantieWandelaars kunnen prachtige tochten maken in het binnenland en toeristen kunnen strandbezoek afwisselen met het doorbrengen van een verkoelende dag in de bergen.

Wie veel van het eiland wil zien, kan kiezen voor een rondreisvakantie met de auto over Cyprus.

Aanmelden