De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BeleefAfrika

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Bulgarije

Bulgarije vakantieDe republiek Bulgarije bevindt zich in Zuidoost Europa op het Balkanschiereiland. Het berggebied de Balkan is groot en strekt zich uit over een groot gebied vanaf de rivier de Donau. Bulgarije beschikt over een oppervlakte van 110.994 vierkante kilometer dat te vergelijken is met 2,7 maal de oppervlakte van Nederland. Bulgarije grenst aan buurland Roemeniƫ, waarvan de grens uit een groot deel bestaat uit de rivier de Donau. Het westen van Bulgarije grenst aan Joegoslaviƫ en aan Macedoniƫ.

Verder grenst Bulgarije ook nog aan Griekenland, waar de natuurlijke grens de dalen van het gebergte Rodopi zijn. Ook Turkije mag zich buurland van Bulgarije noemen. 330 kilometer lang is de afstand van zuid naar noord en 520 kilometer lang de afstand van west naar oost door Bulgarije.

De kuststrook in het oosten is het meest laag gelegen deel van Bulgarije. Bulgarije kent een gemiddelde hoogte boven de zeespiegel van 470 meter. Bulgarije kan in drie delen onderscheiden worden, waarbij de bergketen een belangrijke plaats inneemt. Stara Planina, het Balkangebergte verdeelt het land doormidden van het westen naar het oosten, waarbij de gedeelde delen als Hoog-Balkan, Oost-Balkan en West-Balkan bekend staan. De Botev is een van de hoogste bergen in Bulgarije met een hoogte van 2376 meter en is gelegen in de Hoog-Balkan.

Aanmelden