De beste vakantie aanbieders vind u hier!

EffeWeg

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Stedentrips, dagje of weekendje weg.

Een andere manier waarop er invulling aan de vakantie kan worden gegeven, is het maken van stedentrips. Stedenreizen zijn veelal korte vakanties, die varieren van twee tot vijf dagen. Populaire bestemmingen zijn Londen, Parijs, Barcelona en Milaan. Het culturele element neemt hierbij een belangrijke plaats in, maar ook winkelen en uitgaan kunnen onderdeel vormen van een stedentrip.

Uitstapjes als minivakantie worden ook steeds vaker ondernomen, waarbij voor ontspanning en het maken van plezier voorop staan. Er zijn bijvoorbeeld groepsuitjes, waarbij een groep vrienden, vriendinnen of een complete familie er met zijn allen op uit gaan. Een weekendje weg, een korte stedentrip of het bezoeken van een evenement of attractiepark maken onderdeel uit van de minivakantie.

Kenmerkend aan het maken van uitstapjes is, dat deze veelal buiten de eigen woonomgeving plaatsvinden, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan een uitstapje in eigen land. Ook korte uitstapjes vlak over de grens in Duitsland en Belgie zijn populair te noemen, varierend van een bezoek aan de Ardennen tot een bezoek aan het veelzijdige attractiepark Kalkar in Duitsland.