De beste vakantie aanbieders vind u hier!

TravelBird

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Veiligheid belangrijk bij keuze vakantie

Nederlanders houden bij het maken van een keuze voor de vakantie en bestemming rekening met de veiligheid. Dat doet in elk geval een meerderheid van de reizigers. Zo vindt 75 procent van de Nederlandse reizigers het een belemmering als er in een land sprake is van een onstabiele politieke situatie. Ook geweld dat aan religie gerelateerd is, vormt een belemmering. Dat geldt voor 70 procent van de respondenten die aan het panelonderzoek van GfK hebben meegedaan.

Uit het onderzoek is dan ook gebleken dat Noord-Afrika in elk geval niet tot de favoriete vakantiebestemmingen hoort als gevolg van de politieke situatie die instabiel is. Naast de veiligheid vormen gezondheidsrisico’s eveneens een factor die invloed heeft op het maken van een keuze voor een vakantiebestemming. 60 procent van de reizigers houdt rekening met mogelijke besmettingen in landen. Overigens wordt er door de vakantiegangers ook rekening gehouden met reisadviezen die door het ministerie van Buitenlandse Zaken worden afgegeven. Een positief advies kan dan ook invloed hebben om de keuze te maken een vakantie naar een bepaald land te boeken.

Verder is het zo dat mooi weer een factor is die voor 51 procent van de vakantiegangers een doorslaggevende rol heeft. Een kleiner percentage van 48 procent hecht meer waarde aan een fraaie natuur. Dit jaar gaan er volgens het Nibud weer meer Nederlanders op vakantie, waarbij de grootste stijging is waar te nemen in de huishoudens waar een inkomen lager dan 1.500 euro netto wordt verdiend. Vorig jaar ging 32 procent van deze groep op vakantie en dat percentage komt nu uit op 52 procent.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 22-06-2016