De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Sunweb

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Turkije en Egypte weer populair voor last minute vakanties

Het aantal vakanties naar Turkije en Egypte zit weer in de lift en ook de populariteit van last minute vakanties naar deze vakantiebestemmingen neemt weer toe. Er is eveneens een stijging van het aantal vakanties naar Griekenland te zien. In de afgelopen jaren waren de genoemde vakantielanden wat minder populair om naartoe te gaan. Dat had alles te maken met de politieke situatie en aanslagen. Turkije is lange tijd onder de Nederlandse vakantiegangers een populaire vakantiebestemming geweest. Het aanbod van vakantiereizen was dan ook enorm groot en bovendien waren de vakanties uitstekend betaalbaar.

Egypte is van oudsher een vakantieland met prachtige duikbestemmingen en Griekenland is ideaal voor zonvakanties. In de maand januari van dit jaar is het aantal boekingen naar Turkije gigantisch gestegen met gemiddeld wel 90%. De reisorganisatie Corendon die veel vakanties naar Turkije aanbiedt, zag zelfs een nog grotere stijging in het aantal boekingen. Een ander vakantieland dat lange tijd niet veel bezocht is door Nederlanders, maar waar voorzichtig ook alweer sprake is van een stijgende trend is Tunesië.

Overigens zijn er altijd nog bepaalde delen in Egypte waarvoor een advies geldt om er niet naartoe te gaan. Voor Tunesië geldt zelfs dat het grootste deel van het land om op vakantie naartoe te gaan een negatief advies krijgt. Langs de kust gelden bijvoorbeeld veiligheidsrisico’s. De betaalbare prijzen naar de genoemde vakantielanden en de relatief rustige periode zijn echter voor veel mensen toch aanleiding om van een fijne vakantie in Turkije, Egypte en Griekenland te genieten.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 11-04-2018