De beste vakantie aanbieders vind u hier!

TravelBird

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Vraag naar vliegreizen voor vakanties zal toenemen

Het is volgens een rapport van de IATA de verwachting dat de vraag naar vliegreizen in de tweede helft van 2014 zal toenemen. In de tweede helft van 2013 was dat eveneens het geval, waarna de vraag licht daalde. In 2013 was het vliegen naar vakantiebestemmingen overigens goedkoper dan weer een jaar eerder. Met de toenemende vraag naar tickets voor onder meer vakantiebestemming in het laatste deel van het jaar 2014 zal er naar verwachting een stijging van de prijs van vliegtickets komen in 2015.

De prijsstijging voor vliegtickets in 2015 gaat ook gepaard met een stijging van prijzen voor hotelovernachtingen. Overigens zullen de prijzen in Europa ten opzichte van de prijzen in bijvoorbeeld Latijns-Amerika minder stijgen. Wie straks in de herfst alweer plannen gaat maken voor de vakantie in 2015 kan financieel voordelig uit zijn door op tijd te boeken. Er kan in dat geval namelijk van een vroegboekkorting geprofiteerd worden. De korting voor het vroeg boeken van een vakantie kan hoog oplopen en zeker als men met een gezin op vakantie gaat.

Wie nu nog plannen heeft om op vakantie te gaan, kan uiteraard van het last minute aanbod gebruikmaken. De prijzen daarvan stijgen niet, maar dalen juist eerder doordat de touroperators graag ook de laatste plekken gevuld willen zien. In veel landen van Europa is het nog schitterend weer om van een strandvakantie te genieten. Bijvoorbeeld in Turkije, maar ook Spanje en Portugal zijn net als Griekenland fantastische landen om nu nog een last minute vakantie voor te boeken.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 20-08-2014