De beste vakantie aanbieders vind u hier!

TravelBird

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Reisadvies voor last minute vakantie naar Israel

Wie nu plannen heeft om een last minute vakantie te boeken, kan maar beter niet naar bepaalde gebieden in Israël gaan. Er worden namelijk met grote regelmaat raketten afgeschoten vanuit verschillende gebieden, zoals vanuit de Gazastrook, de Sinaï en Libanon.

Er wordt door de overheid geadviseerd om niet op vakantie te gaan naar het gebied dat zich veertig kilometer rond de Gazastrook bevindt. Er zijn overigens ook andere gebieden getroffen door raketaanvallen die zich verder buiten deze kilometerzone bevinden. Zo zijn onder meer Tel Aviv en Jeruzalem bestookt met raketten. Israël heeft wel de gelegenheid gehad om het grootste deel van de afgevuurde raketten te onderscheppen.

Er gelden bepaalde veiligheidsrisico’s voor degene die op reis gaan of een last minute vakantie boeken naar Israël. Het is minder veilig in de grensgebieden en ook plaatsen waar veel mensen bijeenkomen, vormen een risico net als het openbaar vervoer. Het is altijd mogelijk om ter plekke naar de veiligheid te informeren, waarbij aangeraden wordt om de locaties van schuilkelders of parkeergarages onder de grond te weten te komen. Vraag ook naar wat er ondernomen moet worden op het moment dat er een luchtalarm afgaat.

Wie het zeker voor het onzekere wil nemen, kan wellicht voor het boeken van een last minute vakantie een andere vakantiebestemming zoeken, waar geen veiligheidsrisico’s gelden. Er zijn  talloze bestemmingen beschikbaar, waar men van een onbezorgde last minute vakantie kan genieten zonder dat er risico wordt gelopen. Wie wel van plan is om naar Israël te gaan, wordt aangeraden op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 16-07-2014