De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BelVilla

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Record vakanties naar Spanje verwacht

TUI is een Duitse reisorganisatie en verwacht dat er dit jaar een recordaantal vakanties geboekt worden naar Spanje. De reden dat de populariteit van vakanties naar Spanje stijgt, is doordat andere landen minder populair worden. Er zijn de afgelopen periode terroristische aanslagen geweest in onder meer Turkije en daardoor kiezen veel vakantiegangers een andere meer veilige bestemming. Turkije is lange tijd een populair vakantielang geweest, maar door de aanslagen is dat sterk verminderd. Dat betekent dat toeristen naar andere bestemmingen zoeken en Spanje komt daarbij vaak naar voren.

Het reisconcern speelt op de veranderingen in en heeft dan ook voor 26 miljoen euro extra capaciteit voor overnachtingen in Spanje ingekocht. Het gaat dan onder meer om locaties op de populaire Spaanse eilanden, zoals Mallorca en de Canarische eilanden. Ook de Spaanse kust zal een trekpleister worden voor toeristen die van een zon- en strandvakantie willen genieten. TUI heeft overigens eerder al laten weten dat er een daling waargenomen werd in het aantal vakanties dat naar Turkije werd geboekt naar aanleiding van de aanslagen die in Istanbul zijn gepleegd. Overigens wordt wel verwacht dat de vraag naar vakanties met Turkije als bestemming in de toekomst weer zal toenemen.

Tunesië en Egypte blijven bestemmingen die door TUI worden aangeboden ondanks dat er nog altijd sprake is van terreurdreiging. In 2015 werd in de maand juni nog een aanslag op het strand van Tunesië gepleegd en ook in Egypte zijn er op verschillende locaties aanslagen geweest. Spanje is in ieder geval een land dat veel te bieden heeft en zeker in trek is bij toeristen die een voorkeur hebben voor zon, zee en strand.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 13-04-2016