De beste vakantie aanbieders vind u hier!

EffeWeg

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Aantal landen minder populair voor last minute vakanties

Door bepaalde ontwikkelingen in een aantal landen die voorheen in trek waren als vakantiebestemming is de populariteit om daar een last minute vakantie naartoe te boeken afgenomen. Zo zijn er het afgelopen jaar honderdduizend Nederlanders minder geweest die op vakantie zijn gegaan naar Turkije in vergelijking met enkele jaren eerder. Turkije blijkt zowel voor het aantal reguliere vakanties als voor de last minute vakanties minder in trek te zijn.

Er is sprake van een afname van het aantal pakketreizen van 11,5 procent als er gekeken wordt naar het afgelopen jaar en het jaar ervoor. In 2012 was Turkije een zeer populair vakantieland om heen te gaan, want in dat jaar zijn er maar liefst zevenhonderdduizend Nederlandse toeristen naartoe gegaan om vakantie te vieren. Deze gegevens komen voort uit de cijfers van het Centraal Bureau Statistiek met betrekking tot het toerisme naar risicovolle landen. De daling van het aantal vakantiegangers is te wijten aan het gevoel van onveiligheid dat door bepaalde oorzaken verder is aangewakkerd. Bijvoorbeeld door de terroristische activiteiten, maar ook door de opkomende vluchtelingenproblematiek.

Er zijn aanslagen geweest in andere populaire vakantielanden, zoals Egypte en Tunesië en dat heeft ervoor gezorgd dat ook het toerisme naar deze landen is afgenomen. In Istanboel is er dit jaar een aanslag gepleegd, waarbij er tien Duitse toeristen om het leven zijn gekomen en ook dat doet geen goed aan het imago van het land als vakantiebestemming. Overigens doet Turkije er alles aan om het toerisme te stimuleren. Zo worden er subsidies gegeven aan luchtvaartmaatschappijen die een bonus krijgen voor iedere vlucht aan het begin van het seizoen naar toeristische bestemmingen, zoals Bodrum, Alanya, Izmir en Antalya.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 27-01-2016