De beste vakantie aanbieders vind u hier!

TravelBird

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

4 miljoen Nederlanders gaan weg tijdens meivakantie

De meivakantie is populair om op vakantie te gaan en dat kan zowel in eigen land als naar het buitenland. NBTC Holland Marketing heeft uitgezocht dat er dit jaar tijdens de meivakantie ongeveer 4 miljoen Nederlanders van een vakantie genieten. Dat is overigens geen stijging ten opzichte van vorig jaar, want ook verleden jaar waren er een gelijk aantal vakantiegangers. De meivakantie loopt van 30 april tot 8 mei en er zijn scholen die er nog een week aan vastplakken.

Voor gezinnen met kinderen is het een ideale gelegenheid om van een vakantie in eigen land of in het buitenland te genieten. Wie plannen had om de vakantie in Nederland door te brengen, maar het weer toch enigszins vindt tegenvallen, kan altijd van de gelegenheid gebruikmaken om een last minute vakantie naar het buitenland te boeken. Landen als Spanje en Portugal zijn voor de meivakantie populaire vakantiebestemmingen.

Ongeveer de helft van de vakanties wordt doorgebracht in eigen land en dan zijn met name de bungalows en vakantiehuisjes populair. Het kamperen volgt op een tweede plek qua populariteit, maar gelet op de huidige weersomstandigheden met lage temperaturen is dat niet het meest ideaal. De andere helft van de vakantiegangers kiest ervoor om tijdens de meivakantie naar het buitenland te gaan. Dat komt mede doordat de meivakantie relatief lang is en zelfs door scholen nog langer kan worden gemaakt, zodat er meer mogelijkheden zijn om de meivakantie in het buitenland door te brengen. Naast Spanje en Portugal zijn ook Duitsland, België en Frankrijk populaire bestemmingen.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 27-04-2016