De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Peter-Langhout

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Nederlanders boeken weer vaker vakantie

Uit de cijfers van het onderzoeksbureau NBTC-NIPO blijkt dat Nederlanders weer vaker een vakantie boeken. Uit de gegevens blijkt echter ook dat er veel Nederlanders zijn die de voorkeur geven aan een vakantie in eigen land. Bij het maken van een keuze voor een bestemming waar de vakantie wordt doorgebracht, wordt rekening gehouden met de terreurdreiging.

In 2016 zijn de Nederlandse vakantiegangers in totaal meer dan 35 miljoen keer op vakantie geweest. Dat is al een stijging van 1 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat er sprake is van een stijging van het aantal vakanties komt onder meer doordat er vaker in eigen land op vakantie werd gegaan. Het aantal vakanties in eigen land is namelijk met 3 procent gestegen en het aantal vakanties in het buitenland heeft een lichte daling laten zien.

Ondanks dat er sprake is van een lichte daling van buitenlandse vakanties is er met betrekking tot de reizen naar Spanje de grootste groei te zien. Duitsland blijft onverminderd populair onder de Nederlanders om van een kort of lang verblijf te genieten. Dat geldt overigens ook voor Frankrijk. De daling van het aantal reizen naar Turkije heeft Spanje echter goed gedaan, want het aantal vakanties naar Spanje zijn gestegen. De reizen naar zowel Turkije als Griekenland waren minder in trek. Voor Turkije geldt de politieke onrust en terreurdreiging als oorzaak en voor de vakanties naar Griekenland geldt de oorzaak van de vluchtelingencrisis. Deze van oorsprong populaire bestemmingen kregen te maken met een daling van ongeveer 30 procent.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 18-01-2017