De beste vakantie aanbieders vind u hier!

TravelBird

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Last minute vakantie wintersport? Lawinegevaar in de Alpen!

Het komende weekend begint de eerste voorjaarsvakantie in het noorden van het land en dat is een vakantie, waarin veel Nederlanders op wintersport gaan. Wie van plan is een last minute vakantie wintersport te boeken, kan rekening houden met het lawinegevaar dat in de Alpen dreigt. Net als andere jaren zijn Oostenrijk en Frankrijk de populairste wintersportbestemmingen, gevolgd door Duitsland en Zwitserland.

Nederlanders die komend weekend op vakantie gaan naar de Alpen worden gewaarschuwd voor het gevaar van lawines. Er wordt dan ook nadrukkelijk aangeraden om tijdens het skiën en snowboarden op de pistes te blijven en niet daarbuiten op avontuur te gaan. Er ligt veel sneeuw in het berggebied, maar op vele locaties is de sneeuwlaag niet stabiel. De instabiliteit wordt veroorzaakt door de temperatuurschommeling, waarbij er overdag sprake is van dooi en in de nacht sprake is van vorst. Op dit moment bevindt de sneeuwgrens zich op een hoogte van ongeveer vijftienhonderd meter. Daarboven valt er sneeuw en daaronder kan de neerslag bestaan uit een combinatie van natte sneeuw en regen.

De sneeuwpistes die geprepareerd worden voor het skiën en snowboarden zijn doorgaans veilig. De pistes worden namelijk goed onderhouden en gecontroleerd. In de Franse Alpen zijn er deze week meerdere mensen om het leven gekomen als gevolg van een lawine. Er werden door de lawine negen mensen bedolven en meegesleurd. De lawine is buiten de pistes tot stand gekomen. Wie overigens met de auto naar wintersport gaat, kan van sneeuwoverlast hinder ondervinden. Er bestaat een kans dat er sneeuw valt in het oostelijk Alpengebied.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 15-02-2017