De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Kras

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Last minute vakantie met tickets in weekend goedkoopst

Er is door de reisorganisatie Expedia een onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Airlines Reporting Corporation naar de kosten van reizen, last minute vakanties en tickets. In het onderzoek is er gebruik gemaakt van gegevens van ongeveer acht miljard vluchten die wereldwijd hebben plaatsgevonden. Uit de informatie blijkt dat een reis die ver van tevoren geboekt wordt, niet altijd duurder hoeft te zijn dan een last minute vakantie. Voor consumenten die de vakantie helemaal zelf regelen met het boeken van een hotel en vliegtickets geldt dat het boeken van tickets ongeveer 4,5 maand voor de vertrekdatum voordelig is. Dat is ongeveer 140 dagen voor de vertrekdatum.

De consument die een last minute vakantie wil regelen, kan de tickets het beste in het weekend boeken. De luchtvaartmaatschappijen hanteren in het weekend doorgaans de meest voordelige tarieven. Als er dan ook nog rekening gehouden wordt met de dag van vertrek, door deze op een doordeweekse dag te laten plaatsvinden, dan kan de vakantieganger helemaal goedkoop uit zijn.

Naar verwachting zet de daling van de prijzen van vliegtickets zich door in 2016. Er is in de periode oktober 2014 en oktober 2015 sprake geweest van een daling van acht procent aangaande de ticketprijzen. De luchtvaartmaatschappijen kennen een groeiende capaciteit en in combinatie met de sterke dollar en de lage prijzen voor olie wordt voor dit jaar dan ook verwacht dat de daling voor de prijzen van vliegtickets zich verder doorzet.

Wie een pakketvakantie boekt naar een buitenlandse bestemming kan daar gemiddeld genomen een bedrag van 120 euro mee besparen in vergelijking met het zelf regelen van een hotel en vliegticket.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 08-06-2016