De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BeleefAfrika

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Corendon biedt straks weer last minute vakantie naar Tunesie

Het is vanaf april volgend jaar weer mogelijk om met Corendon van een heerlijke last minute vakantie in Tunesië te genieten. Er geldt weliswaar op dit moment echter nog een negatief reisadvies van de overheid. Er wordt namelijk aangeraden om alleen voor noodzakelijke reizen naar Tunesië te gaan en daar vallen vakanties uiteraard niet onder.

Steven van der Heijden van Corendon vindt dat het negatieve reisadvies van de overheid achterhaald is en niet aansluit bij de huidige situatie. In landen als Duitsland en Frankrijk is er al sprake van een versoepeling geweest. Daar wordt de kleur geel gegeven voor reizen naar Tunesië en dat betekent dat reizigers waakzaam dienen te zijn. Het waakzijn zijn geldt echter ook voor vakanties in tal van andere landen in Europa. Zelfs Nederland valt daaronder.

Corendon is in Nederland de eerste reisorganisatie die heeft besloten om op korte termijn de vakantievluchten naar Tunesië te hervatten. De reisorganisatie krijgt regelmatig vragen van Nederlanders met betrekking tot de luchthaven van vertrek. Toeristen dienen namelijk nu op te stappen via luchthavens die in Duitsland zijn gelegen. De veiligheid in Tunesië is sterk verbeterd en aan de stranden is er bijvoorbeeld geen sprake van code rood. Op de stranden wordt code oranje gehanteerd en er geldt dan ook geen verbod om aan het strand te liggen. De laatste aanslag aan het strand heeft in 2015 plaatsgevonden, waarbij tientallen toeristen om het leven zijn gekomen. Overigens is het Calamiteitenfonds van toepassing, want voor Tunesië is geen beperking voor de dekking afgegeven.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 21-12-2016