De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Corendon

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Bijna 2 miljoen Nederlands gaan rond kerst op vakantie

Net als vorig jaar het geval is geweest, gaan ook nu weer bijna 2 miljoen Nederlanders rond de periode van kerst op vakantie. Eerder was al bekend dat bijna 1 miljoen Nederlanders weer op wintersport gaan tijdens het wintersportseizoen en een deel daarvan gaat rond de kerst op vakantie naar een wintersportbestemming. 

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen geeft aan dat ongeveer 950.000 vakantiegangers ervoor kiezen om de vakantie in eigen land door te brengen en dat zijn er vijftigduizend meer in vergelijking met vorig jaar. Er is in dat opzicht sprake van een daling van het aantal buitenlandse vakanties met ongeveer 50.000. Er zijn ongeveer 850.000 Nederlanders die rond de kerstperiode op vakantie naar het buitenland gaan.

Het toerismebureau trekt uit de aantallen vakantiegangers de conclusie dat de kerstperiode een populaire tijd blijft om op vakantie te gaan. In Nederland worden de vakanties vooral doorgebracht in bungalowparken en in mindere mate wordt er gekozen voor een verblijf in een hotel.

Met betrekking tot de populariteit van vakantiebestemmingen in het buitenland rond de kerst geldt dat Duitsland wat dat betreft bovenaan staat. Ongeveer 25 procent van de vakantiegangers die naar het buitenland gaan, hebben Duitsland als vakantielang geselecteerd. Andere landen die populair zijn om de kerstvakantie door te brengen zijn onder meer Frankrijk, Oostenrijk en België. De kerstvakantie kent geen regiospreiding en dat betekent dat alle lagere scholen en scholen in het voortgezet onderwijs in elk geval dicht zijn in de periode van 20 december tot en met 4 januari 2015.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 17-12-2014