De beste vakantie aanbieders vind u hier!

EffeWeg

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Strandpolitie deelt ook boetes uit in Spanje aan handdoekleggers

Nederlanders die op last minute vakantie naar Spanje gaan en van een strandvakantie gaan genieten, kunnen maar beter niet in alle vroegte een handdoek op het strand klaarleggen. Dat wordt namelijk beboet door de strandpolitie. De boetes worden nog niet in heel Spanje opgelegd, maar al wel in de provincie Valencia in de badplaats Gandia.

De Spaanse politie zal iedere ochtend het strand bezoeken om te kijken of er onbeheerde handdoeken, parasols of strandstoeltjes staan opgesteld en waar geen eigenaar van in de buurt is. Als er sprake is van betrapt worden op het onbeheerd achterlaten van de strandspullen dan kan dat leiden tot een boete tussen 200 euro en 750 euro. Daarnaast lopen badgasten het risico dat alle spullen door de politie in beslag worden genomen.

De Spaanse politie treedt op in navolging van de politie in Italië die eerder al heeft besloten dat het reserveren van een plekje op het strand aan de kust van Italië wordt beboet. In Italië is de politie momenteel al actief aan het optreden van Toscane tot Sardinië en van Calabrië tot Campanië. Het reserveren van een plekje aan het strand is een afgeleide van het reserveren van een ligbedje bij het hotel aan het zwembad. Vakantiegangers gaan in alle vroegte naar het zwembad om een handdoek op een ligbed te leggen om daarna pas later op de dag er gebruik van te maken. Er zijn al meerdere hotels die daarvoor een beleid hebben ontwikkeld en alle handdoeken die worden achtergelaten met als doel een plekje te reserveren op een hoop verzamelen.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 17-08-2016