De beste vakantie aanbieders vind u hier!

TravelBird

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Consumenten zoeken actief naar aanbiedingen voor vakantie

De prijs die voor een vakantie betaald moet worden, blijft een belangrijk aspect waar de consument op zal letten bij het boeken van een vakantie. Daarbij wordt vooral actief naar aanbiedingen, speciale acties en last minute vakanties gezocht. Het blijkt dat in 2014 naar verwachting de trend om pas op het laatste moment een vakantie te boeken zich voort zal gaan zetten. Dat heeft overigens niet alleen te maken met de onzekere situatie van de economie, maar ook met het WK voetbal dat in juni in Brazilië van start zal gaan.

Op dit moment laat de vakantiemarkt nog geen sterk herstel zien en zullen de mensen ook in 2014 minder vaak een vakantie boeken. Er wordt een lichte daling verwacht van de binnenlandse vakanties en met betrekking tot de buitenlandse vakanties is er sprake van stabilisatie. Deze verwachtingen komen voort uit een grootschalig onderzoek dat op de Vakantiebeurs in Utrecht gepresenteerd is.

Het onderzoek heeft uitgewezen dat ruim zeventig procent van de Nederlanders het voornemen hebben om op vakantie te gaan. Het aantal korte vakanties zal net als de binnenlandse vakanties een lichte daling kennen.

 Het boeken van een last minute vakantie blijft populair in 2014, waarbij er geprofiteerd kan worden van lagere prijzen door op het laatste moment een boeking door te voeren en binnen een paar weken te vertrekken. Wie echter vroeg een vakantie boekt, kan van andere voordelen profiteren, zoals een ruimere keuze uit vakantiereizen en van een korting die wordt verstrekt als de vakantie vroeg wordt geboekt.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 15-01-2014